Operador/a de carretons elevadors - segons NORMA UNE 58451:2016

Comerç i màrqueting

Data :

La inscripció al curs és oberta. Quan hi hagi un grup suficient de persones preinscrites es fixarà calendari i horari,se us comunicarà, i si us interessa, ja podreu fer efectiu el pagament de la matrícula.

Entitat :

Fundació Mas Carandell

Durada :

8 hores

Modalitat :

Àmbit :

Preu :

140.00 €

Destinat :

Majors de 18 anys


Objectius

Capacitar en la utilització segura d'operacions amb carretons elevadors, formant en la seva conducció i maneig, marcat per la convocatòria en relació amb la norma UNE 58451. Màquines: Frontal-Retràctil-Transpalet elèctrica-Apiladora. Conèixer de forma general, les modalitats, condicions i riscos associats a les diferents operacions de manipulació de càrrega d'acord amb els diferents equips utilitzats i l'entorn de treball en els que operen. Fer servir el carretó de manera adequada segons l'entorn. Fer les operacions sense posar en risc la seva persona ni les persones del seu entorn, ni la càrrega que desplaça ni l'entorn.


Temari

Definició. Moviments. Classificació. Sistemes motors i hidràulics, panells de control, identificació de símbols. Normes d'ús: abans d'arrencar el motor, mesures de prevenció, mesures de protecció. Maneig de càrregues: aprenent a treballar càrregues, principis de maneig, estabilitat, carretons equilibrades, distribució de la càrrega. Característiques de les rodes per carretons. Tipus de rodes per carretons. Carretons de manutenció automotors. Consells per a la seva utilització: Generalitats, qualificació, selecció i deures del conductor, dispositius de seguretat, disposició del local, verificacions diàries, normes per a la càrrega, normes generals de conducció i circulació, normes conducció de carretó de forquilla, casos particulars, prohibicions, regles de manteniment, inspeccions, verificacions periòdiques, consignes en cas d'incendi, prescripcions, codi de circulació Codi de seguretat per a la seva utilització i manteniment: introducció, regles generals d'utilització, regles per al conductor, consignes d'entrenament.


Observacions

Bonificable a través de la FUNDAE. Demaneu la gestió d'aquesta bonificació sense cost afegit al curs abans de l'inici. Formació realitzada segons la NORMA UNE 58451:2016. Màquines: Frontal-Retràctil-Transpaleta elèctrica-Apiladora