Present i futur al territori de la Cessetània: treball i qualificació professional, el 9 de novembre a Falset

03/11/2023

La Cessetània, la Xarxa de desenvolupament local del Camp de Tarragona, organitza la jornada anual al Priorat, al Castell de Falset, el 9 de novembre a partir de les nou del matí. L’Ajuntament de Reus a través de l’IMFE Mas Carandell és una de les entitats impulsores de la Cessetània i de les organitzadores d’aquesta jornada

La importància de la formació i la qualificació professional en la generació de llocs de treball de qualitat i en la competitivitat de les empreses en un context de canvis estructurals en el sistema de formació professional, és l’objectiu d’aquesta jornada, així com veure les oportunitats dels territoris de la Cessetània en aquest context.

Les principals autoritats de l’Ajuntament de Falset i del Consell Comarcal del Priorat, així com representants del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i del Departament d’Empresa i Treball, faran la inauguració de l’acte.

En la primera part de la jornada es farà una presentació de la realitat socioeconòmica del Camp de Tarragona, a càrrec de Joaquim Margalef i Josep Alcoceba, economistes de la URV i autors del llibre “Parlem d'economia: Estudi del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre 2015-2021".

Tot seguit,  Ángel Tarriño, coordinador de l’Observatori de la Formació Professional de la Fundació BCN FP, parlarà dels Consells territorials de la formació professional.

A la segona part de la jornada s’exposaran quatre experiències de bones pràctiques de formació i qualificació professional en sectors productius importants i estratègics, experiències del territori i en sectors estratègics al territori: energia renovable,  agrària, enologia i excavacions. La moderació de la taula anirà a càrrec de Íngrid Bertomeu Cabrera, antropòloga i consultora.

Com  a cloenda de l’acte es farà la signatura formal de les noves adhesions a la Declaració de la Cessetània, Consell Comarcal de l'Alt Camp i Diputació de Tarragona, i la foto de família.

La Cessetània és la xarxa formada per les principals entitats del Camp de Tarragona que treballen en la gestió de les polítiques d’ocupació i desenvolupament econòmic local. Es va iniciar el juliol de 2017 amb la Declaració de la Cessetània, en la jornada que es va fer a Alcover. La Selva del Camp i Vila-seca han estat els municipis on s’han celebrat altres jornades de la Cessetània. Actualment formen part de la Xarxa més de 40 entitats públiques i privades del territori..

La jornada s’adreça a professionals i entitats que treballen en ocupació, formació  i desenvolupament econòmic local.

L’enllaç per inscriure-s’hi és el següent: https://forms.gle/9LxfhcmfYoZojrxC7