Presentació al Mas Carandell de la novel·la “L’espai dual” de Joan Carandell

30/11/2023

L’aulari del Mas Carandell acollirà el proper divendres, 1 de desembre de 2023, a les 19 hores, la presentació de la novel·la “L’espai dual” de Joan Carandell, descendent de la família Carandell, antiga propietària de la masia i dels terrenys que allotgen l’Institut Municipal de Formació i Empresa IMFE Mas Carandell. Hi participarà en la presentació la Directora de l’IMFE Mas Carandell i l’acte comptarà amb la presència del regidor d’Empresa, Formació i Ocupació, Òscar Subirats i del regidor de Cultura, Daniel Recasens.

La família Carandell passava llargues estades i els estius al Mas Bover, nom amb el que es coneixi aleshores, i els seus terrenys. Un indret què, per la relació dels germans Carandell Robusté -Lluís Carandell,  Josep Maria Carandell o Assumpció Carandell-,  amb escriptors, periodistes i la intel·lectualitat de l’època va ser testimoni de la visita de personatges rellevants des de la dècada de 1950 fins els primers anys de la transició, com els escriptors Rafael Sánchez Ferlosio, Carmen Martin Gaite o els germans Goytisolo, entre  d’altres.

L’espai dual és una novel·la dins d’una altra novel·la, amb arguments entrellaçats i amb personatges com contrabandistes, aventurers, traductors, traficants d’art, antiquaris, advocats corruptes i assassins a sou amb el nord del Marroc com a paisatge de fons.

Joan Carandell (Barcelona, 1950) es va llicenciar en Ciències Físiques i Filologia Àrab i es va doctorar en Història de la Ciència Àrab. Ha exercit de professor de matemàtiques i assessor lingüístic durant trenta anys en diverses ciutats de l’estranger: Nador, Tànger, Casablanca, Rabat, Edmonton, Ottawa, Roma, París, el Caire, Londres i Kiel.