Sis alumnes del programa SEFED de Mas Carandell fan pràctiques en empreses de l’estranger

02/10/2023

Des del passat 17 de setembre i fins el  proper 22 d’octubre sis alumnes de l’actual edició del programa de simulació d’empreses, SEFED, de Mas Carandell, realitzen una estada de pràctiques de 5 setmanes en empreses d’Itàlia i Irlanda, en el marc del programa europeu Erasmus+ KA1, sector FP.

Concretament tres estudiants han viatjat a Roma per fer pràctiques administratives a la cooperativa social Il Sogno, arl, una agència de tours turístics, mentre que les altres tres són a Dublín en empreses de l’àmbit educatiu i del treball temporal.

Les beques Erasmus són una de les possibilitats que ofereix el programa SEFED, que combina la formació professional per a l’ocupació i les pràctiques en empresa, amb la dimensió internacional, sota la coordinació de la Fundació INFORM, titular del programa. Suposen una magnífica oportunitat per treballar competències, millorar l'idioma i posar a prova els coneixements assolits al llarg del curs. La beca es fa càrrec del viatge, l’allotjament, l’assegurança i, en algun cas, de la manutenció.

El programa SEFED de Mas Carandell forma persones, preferentment en situació d’atur, mitjançant la simulació empresarial en l'àrea administrativa. L’alumnat que supera els continguts d’aquesta acció formativa obté el certificat de professionalitat oficial de nivell 2 d’Activitats de gestió Administrativa, corresponent a la família professional d’Administració i gestió.

La formació a l’aula de l’actual edició, 840 h, va finalitzar fa dues setmanes, i en els propers dies la resta d’alumnes també iniciaran les seves pràctiques formatives (80h), però en aquest cas en empreses de la ciutat i la demarcació. 

Actualment, tot i que encara està pendent d’aprovar, ja és oberta la preinscripció a la propera edició del SEFED. Trobareu més informació i podeu realitzar aquesta preinscripció presencialment a Mas Carandell, o bé, pel seu web mascarandell.cat.