Manipulació d'aliments
Indústries alimentàries
Objectius
Adquirir els coneixements bàsics establerts per aplicar-los a l'entorn laboral. Conèixer els tipus d’aliments i la contaminació a què són susceptibles. Pautes d’higiene, manipulació i manteniment de locals per treballar amb aliments de manera segura.
Temari
Normativa vigent. Deures de les empreses i del personal treballador. Aliments i cadena alimentària. Higiene personal del personal manipulador. La higiene dels estris i de les instal·lacions. Control de plagues. L'eliminació de residus. La contaminació creuada. Factors de risc de creixement bacterià. Sistema d'Anàlisi de Perills i Punts de Control Crítics (APPCC). Al·lèrgies i intoleràncies alimentàries. Test final.
Observacions
Bonificable a través de la FUNDAE. Demaneu la gestió d'aquesta bonificació sense cost afegit al curs abans de l'inici. Actualment no existeix l'anomenat carnet de manipulador/a d'aliments, amb aquesta formació obtens el diploma acreditatiu de la formació.