Presentació del clip Alegria creat per la Casa d'Oficis de Mas Carandell pel taller "El petit Toubab: de Reus al món"

05/06/2024

L'escola Pompeu Fabra ha acollit aquest dimarts, 4 de juny la presentació del videoclip "Alegria", realitzat per l'alumnat d'audiovisual de la Casa d'Oficis de Mas Carandell en el marc del taller "El petit Toubab: de Reus al món". Una activitat organitzada per l’Àmbit de Solidaritat i Cooperació de l’Àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials de l'Ajuntament de Reus i per l'entitat La Veu entre Cultures, que forma part del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional. L'objectiu d'aquest taller és treballar els valors del respecte, la tolerància, la multiculturalitat, l'educació i la música amb l'alumnat més petit i forma part del programa d’Activitats i Recursos Educatius (ARE) de l'Ajuntament de Reus.

Durant la setmana, del 18 al 22 de març, alumnat de les escoles Rosa Sensat, Misericòrdia, Pompeu Fabra, Sant Josep, Joan Rebull, Eduard Toda i Güell i Prat de la Riba van participar en el taller "El petit Toubab: de Reus al món". Aquest any, com ja va passar l'any passat, l'alumnat d'audiovisual de la Casa d'Oficis de Mas Carandell ha col·laborat amb aquesta activitat i s'ha encarregat de gravar i editar un videoclip a partir d'una cançó que l'alumnat cantava al final de cada taller. La gravació es va fer el 21 de març a l'escola Pompeu Fabra.

Aquest taller es basa en el conte El petit Toubab viatja al país de la Teranga, que té com a protagonista el petit Toubab, un nen de mare senegalesa i pare català, que ens mostra la cultura de la seva mare. En concret, ens narra la història del seu primer viatge al país de la Teranga, alhora que ens descobreix que Toubab s'utilitza al Senegal per nomenar una persona europea, "persona blanca/un blanc", i l'hospitalitat, un tret diferencial que defineix els senegalesos i un valor fonamental de la seva cultura. Una història adient per treballar la diversitat cultural del nostre país de la mà de l'autor del conte, el músic reusenc El Toubab, alter ego de Jaume Blanc, i del músic senegalès Rawan Diallo.