La segona edició dels Esmorzars de territori de la Cessetània, inicia ruta amb el projecte “Treball als barris” de Mas Carandell

04/06/2024

La segona edició dels ‘Esmorzars de territori’, celebrada el passat divendres, 31 de maig, va escollir el projecte “Treball als barris” de l’IMFE Mas Carandell per iniciar aquestes jornades. ‘Esmorzars de territori’ és una ruta que organitza la Xarxa Cessetània, dirigida a personal directiu i tècnic de desenvolupament local, ocupació, emprenedoria i promoció econòmica, i que dona a conèixer projectes d’èxit del territori sobre aquestes matèries. 

 

En aquest cas, “Treball als Barris” ofereix suport al desenvolupament de barris i àrees urbanes, que per les seves característiques, requereixen una especial atenció per part de l'Administració amb l'objectiu d'implementar millores ocupacionals, socials i econòmiques, que contribueixin a l'equilibri social i territorial. Des de l’any 2006, Mas Carandell intervé a Reus, primer al barri del Carme, i posteriorment a partir del 2009, als barris Sol i Vista i La Immaculada, desenvolupant accions de caràcter ocupacional des d’aleshores.

 

El regidor d’Empresa, Formació i Ocupació, Òscar Subirats explica que “amb la voluntat de ser catalitzador d’oportunitats d’ocupació, Mas Carandell participa en projectes estratègics que impulsen el creixement professional de les persones i el desenvolupament local des del compromís amb l’Agenda 2030. En aquest sentit, tant la xarxa Cessetània, com el  projecte ‘Treball als barris’, en són bons exemples”. 

Les persones assistents a la trobada van conèixer de primera mà les actuacions que Mas Carandell porta a terme dins Treball als barris, les quals són subvencionades pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, finançades pel Ministeri de Treball i Economia Social – Servei Públic d’Ocupació Estatal, en el marc del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social:

  • Dos Dispositius d'inserció laboral, als centres cívics del Carme i Ponent,  que combinen l’acció individual i en grup, per afavorir la inserció de persones en atur residents als barris esmentats,

  • La Casa d'Oficis de Creació i producció audiovisual (en la seva novena edició), adreçada a joves de 16 a 29 anys en atur, i que compta amb les especialitats de Videojocs i Audiovisuals,

  • Tres Programes d'experienciació, que són contractacions temporals de persones amb dificultats d’accés al mercat de treball, per a realitzar projectes d’interès general i social, al mateix temps que adquireixen competències i experiència professionals. Enguany, la contractació de 9 persones permet desenvolupar els següents: 

    • Manteniment dels horts urbans i escolars dels barris de Ponent

    • Suport a la tramitació digital i a la millora de competències TIC

    • Suport psicològic a persones en recerca de feina.

Per la seva banda, la Cessetània té la voluntat d’esdevenir agent de concertació d’estratègies territorials i desenvolupament local al territori i promou la col·laboració conjunta i el treball en xarxa en l’àmbit de l’ocupació i el desenvolupament local, entre agents socioeconòmics públics i privats del Camp de Tarragona. Mas Carandell, va ratificar la Declaració de la Cessetània l’any 2017  a Alcover, juntament amb les entitats Vallsgenera, Idetsa, Tarragona Impulsa i Conca Activa, els respectius Ajuntaments i el Consell Comarcal de la Conca de Barberà. Des d’aleshores s’han adherit progressivament d’altres entitats i agents locals.

El pròxim punt de trobada dels ‘Esmorzars de territori’ serà el 27 de setembre a la capital de l’Alt Camp, concretament a l’entitat municipal Vallsgenera, per conèixer l’experiència del Co-laboratori. I el 25 d’octubre, es visitarà a Tarragona, l’entitat municipal Tarragona Impulsa, que exposarà el seu Pla d’Acció, posant punt final a l’itinerari.