Ajuts de fins a 11.340 € per les empreses que contractin persones de més de 30 anys amb el programa 30 PLUS de Mas Carandell

11/10/2023

Aquest mes d’octubre Mas Carandell ha començat la vuitena edició del programa d’intermediació laboral 30 PLUS, que ofereix a les empreses del territori, prioritàriament de Reus, ajuts de fins a 11.340 € per contractar persones de més de 30 anys en situació d'atur que visquin a Reus. Aquest recurs permetrà subvencionar fins a 40 contractacions laborals. 

A la passada edició del 30 PLUS de Mas Carandell, hi han participat 34 empreses locals ocupant 40 persones, de les quals 31 són majors de 45 anys i/o es trobaven en situació d’atur de llarga durada, els dos col·lectius que es prioritzen per les seves especials dificultats a l’hora de cercar feina. És important destacar que el 62% d’aquestes contractacions, és a dir, 25 de les 40, han estat a dones, i que 34 de les 40, un 85%, han estat amb contractes indefinits a temps complet.

Pel que fa als 7 anys d’experiència gestionant aquest projecte, 187 empreses han escollit Mas Carandell per tramitar la subvenció i s’han ocupat un total de 277 persones, un 47% de les quals ha continuat treballant a l’empresa un cop finalitzat el període subvencionat. Només en els últims tres anys, l'import d’ajuts atorgat a les organitzacions que han contractat majors de 30 anys a través de Mas Carandell ha estat al voltant dels 887.300 €.

Pocs dies després de l’inici del nou 30 PLUS l’equip tècnic de Mas Carandell ja està treballant en la gestió d’11 ofertes de feina, amb la possibilitat de tancar contractes subvencionats a partir de la setmana vinent.

Les empreses que vulguin beneficiar-se de les subvencions del 30 PLUS poden dirigir-se a Mas Carandell fins al març del 2024, per rebre assessorament sobre aquests ajuts, compatibles amb els incentius fiscals i les bonificacions en les quotes de la Seguretat Social que ofereixen les diferents modalitats contractuals. 

El 30 PLUS és subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i pel Servicio Público de Empleo Estatal.