Arrenca l’edició de Reus del projecte en xarxa per a joves Techtalent Camp de Tarragona

15/02/2024

Aquest matí de dijous, s’ha iniciat la primera de les sessions del projecte TechTalent Camp de Tarragona, adreçat a joves de 18 a 29 anys en situació d’atur, que tenen interès per l’àmbit de la tecnologia.

L’actuació té el doble objectiu d’oferir una formació perquè aquests nois i noies trobin una oportunitat laboral en el sector de les tecnologies de la informació i comunicació, al mateix temps, donar resposta a l’alta oferta de llocs de treball TIC per part de les empreses del territori.

TeachTalent és un programa en xarxa que es desenvolupa amb la col·laboració del Clúster TIC Catalunya Sud, la Fundació Esplai, Techma Business School, Tarragona Impulsa i Mas Carandell. S’emmarca dins la convocatòria Singulars, promoguda i impulsada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya amb fons rebuts del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE).

Des d’avui i fins al desembre, els joves realitzaran una formació professionalitzadora en programació informàtica (HTML, CSS, Javascript, Fullstack Júnior Web Developer amb Java) i formació en competències personals i habilitats socials, un itinerari de 576 hores que es completarà amb tutories, orientació professional, contactes professionals i visites a empreses del territori, entre d’altres.

Aquest matí, les noies i nois de l’edició que es portarà a terme a Reus, a les instal·lacions del CEPID i a les de Mas Carandell, han estat rebuts per membres de les entitats organitzadores: Carme Fontdevila i David Bernal, coordinadora i docent respectivament de la Fundació Esplai, entitat formadora; Sergi Novo, director del Clúster TIC, i Àngels Garcia i Patrícia, del departament de màrqueting i comunicació de Techma Business School, entitats prospectores; i la tècnica d’orientació i tutora del grup, Diana Espinosa, de Mas Carandell.

Cal recordar que la primera de les edicions del TechTalent Camp de Tarragona s’està duent a terme a Tarragona i va començar el passat mes de gener. En aquest cas, l’entitat municipal Tarragona Impulsa és la que s’encarrega de l’orientació laboral i seguiment del seu col·lectiu d’alumnes.