Construcció, instal·lacions i administració, sectors protagonistes del nou cicle Mercat de treball i oportunitats laborals a Reus

19/10/2023

Dijous, 26 d’octubre, torna a Mas Carandell una nova edició del cicle Mercat de treball i oportunitats laborals a Reus, amb la proposta de tres noves xerrades, que en aquesta ocasió, seran a càrrec d’empreses locals referents dels àmbits construcció, instal·lacions i administració, uns sectors estratègics que creen ocupació de qualitat i que requereixen personal qualificat per adequar-se a un entorn canviant amb la irrupció de noves tecnologies i normatives. 

La finalitat és donar visibilitat a sectors professionals amb opcions reals d’ocupació, a partir de la intervenció d’empreses del territori, que expliquen els perfils que busquen, les ofertes de feina que ofereixen i les dificultats que tenen per cobrir algunes vacants.

El cicle s’adreça a persones en situació d’atur, en recerca de millora de feina, o bé, a aquelles que volen reorientar la seva trajectòria cap a altres activitats professionals per tenir més possibilitats d’ocupació, de promoció i de millorar la qualitat en les condicions laborals. 

Les sessions seran presencials i tindran lloc a Mas Carandell els dijous de 12 h a 13.30 h. La primera serà el pròxim 26 d’octubre i comptarà amb la participació d’empreses de la construcció. La següent, centrada en el ram de les instal·lacions, tindrà lloc el 9 de novembre. I tancarà aquesta edició, la del 23 de novembre, al voltant de l’àmbit administratiu. Hi participaran el Gremi de la Construcció del Baix Camp, el Gremi d’Instal·ladors del Baix Camp, i empreses com Construccions Plana Hortoneda, Els Avets, Ascensores Omega i Solcam Energia, entre d’altres.

L’accés és lliure, prèvia inscripció a les jornades per separat. Aquesta es pot realitzar a Mas Carandell, o bé a través de l’enllaç:  https://ja.cat/FTL4O

En el darrer any s’han organitzat 8 sessions en dues edicions d’aquest cicle, rebent molt bona acollida tant per part de les organitzacions com de la ciutadania. Hi van assistir més de 250 persones i van comptar amb la participació d’aproximadament una vintena d’empreses del territori dels àmbits agrari i forestal, neteja, transport i logística, indústria alimentària, industrial, alimentació i venda al detall, sostenibilitat i medi ambient, i professionals independents. 

El cicle Mercat de treball i oportunitats laborals a Reus  és subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, i cofinançat pel Ministerio de Trabajo y Economía Social - Servei Públic d’Ocupació Estatal, en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local. La seva programació sorgeix a partir de les necessitats detectades per l’equip d’agents d’ocupació i desenvolupament local de Mas Carandell que realitza prospecció empresarial i a entitats locals.