El director dels Serveis Territorials d'Empresa i Treball visita Mas Carandell

08/02/2024

Mas Carandell ha rebut la visita, aquest dijous al matí, del director dels Serveis Territorials d'Empresa i Treball al Camp de Tarragona, Jordi Fortuny. Ha estat rebut pel regidor d'Empresa, Formació i Ocupació, Òscar Subirats i la directora en funcions de Mas Carandell, Carme Jiménez.

La trobada ha començat amb una reunió de treball en la que s'han posat sobre la taula tots els serveis que ofereix actualment Mas Carandell, la fira Camins d'FP que se celebrarà a Reus el pròxim mes d'abril i també s'han tractat projectes cabdals per la regidoria d'Empresa, Formació i Ocupació, com és l'Escola dels Oficis, que s'ubicarà a l'edifici del Vapor Vell, al barri del Carme.

En aquest sentit, tant des de l'administració local com des dels serveis territorials de la Generalitat, es continua treballant en aquest projecte que, segons explica el regidor d'Empresa, Formació i Ocupació, Òscar Subirats, «ha de donar resposta a les necessitats actuals de diversos sectors econòmics que no disposen de mà d'obra qualificada per afrontar els reptes que tenen al davant. És el cas, per exemple, del gremi de la construcció, amb qui continuem treballant, o dels casos dels instal·ladors o forners, gremis que històricament han reclamat formació específica que garanteixi la qualitat de l'ofici però també la seva continuïtat al llarg del temps».

Per la seva banda, el director dels Serveis Territorials d'Empresa i Treball al Camp de Tarragona, Jordi Fortuny, ha remarcat el projecte de l'Escola dels Oficis afirmant que «és una mostra més del lideratge i el bagatge de Reus en la formació al llarg de tota la vida laboral i, en aquest cas concret, de donar una resposta a mida a les diferents necessitats dels sectors productius, promovent la col·laboració publicoprivada i garantint sortides laborals de qualitat a la població activa».

Durant la reunió, també s'ha treballat entorn de la concertació territorial de les polítiques actives d'ocupació. El seu objectiu és el disseny, la implementació i la gestió integrada de les polítiques públiques d'ocupació lligant-les amb les necessitats estratègiques de la demarcació. D'aquesta manera, es busca millorar l'ocupabilitat de la ciutadania d'aquest territori, i incrementar la competitivitat de les empreses i dels sectors d'activitat del Camp de Tarragona.

Posteriorment, s'han traslladat a l'aulari per veure de primera mà l'activitat de les aules i tallers, així com per intercanviar impressions amb personal docent i alumnes. Pròximament, Fortuny serà nomenat membre del Consell General de l'Institut.