Mas Carandell ocuparà vuit persones a través de dos nous programes d’experienciació laboral

30/01/2023

A partir de dimecres, 1 de febrer, i fins el 31 d’octubre, l’IMFE Mas Carandell contractarà a jornada completa vuit persones en situació d’atur per portar a terme dos programes d’experienciació laboral: Manteniment d’horts urbans i escolars dels barris de ponent de Reus i Suport a la tramitació digital i millora de les competències TIC.

En el primer cas les ocupacions seran de l’àmbit de l‘agricultura ecològica. Concretament es contractaran cinc persones com a peons i un/a monitor/a, per treballar als horts urbans del barri Sol i Vista, i per oferir tallers educatius i suport al manteniment dels horts de les escoles dels barris de ponent.

El regidor d’Empresa i ocupació, Carles Prats, explica que amb aquestes noves contractacions, farà al voltant de vuit anys que aquests  programes, a més de qualificar professionalment i proporcionar una experiència laboral a persones en atur que tenen especials dificultats d’ocupació, permeten disposar d’uns horts urbans pel cultiu ecològic estables, la producció dels quals es destina al menjador social (al voltant de 500kg/any), i que ofereixen una opció social, lúdica i saludable pel barri.

El segon programa, el de Suport a la tramitació digital, ocuparà dues persones més, que tindran un perfil professional d’orientació en TIC, i l’objectiu de facilitar l’accés de la ciutadania a l’àmbit digital, a través de l’acompanyament en la realització de tràmits i gestions en línia, especialment amb l’Administració. En aquest sentit, properament s’oferirà assessorament personalitzat, amb cita prèvia, des dels centres cívic Carme i Ponent.

Segons Prats, la necessitat d’oferir aquest servei es va fer més palesa a partir de la pandèmia, evidenciant col·lectius que podien esdevenir vulnerables pel fet de no disposar de competències TIC, d’equipaments informàtics, o bé, de connectivitat. Per aquesta raó es va crear el recurs de suport a tràmits telemàtics obtenint molt bona acollida i que ara arriba a la tercera edició.

Els programes  d’experienciació són accions subvencionades pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, i finançades pel Ministerio de Trabajo y Economía Social - Servicio Público de Empleo Estatal, en el marc del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social: projecte Treball als barris