Mas Carandell, nou soci del Clúster TIC Sud

15/03/2023

L’Institut Municipal de Formació i Empresa Mas Carandell de l’Ajuntament de Reus s’ha incorporat oficialment com a soci institucional al Clúster TIC Catalunya Sud aquest mes de març. Amb aquesta incorporació es reforcen el treball conjunt realitzat fins ara i l’aposta per potenciar la connexió entre els centres de formació i les empreses del sector tecnològic del territori amb necessitats formatives i de talent.

L’Institut Mas Carandell, organisme autònom de l'Ajuntament de Reus que depèn de la Regidoria d’Empresa i Ocupació, treballa al servei de la ciutadania en matèria de formació i ocupació. Ofereix programes i especialitzats formatives adaptades a cada persona i organització. També és Agència de col·locació oficial per a la intermediació laboral.

El Clúster Mànager del TIC Sud, Sergi Novo, ha remarcat que amb aquesta incorporació “es fa un pas més en la col·laboració entre institucions i empreses del territori per millorar en la capacitació de les persones i en la captació de talent digital i tecnològic per les empreses”. L’IMFE Mas Carandell formarà part del Grup de Treball de Talent que connectarà empreses i entitats formatives per impulsar noves activitats, formacions i jornades.

Per la seva banda, el regidor de l'Àrea d'Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Reus, Carles Prats, ha destacat que “amb la incorporació de Mas Carandell al Clúster TIC es potencia la relació amb els agents professionals per promoure l’ocupació de qualitat, la professionalització i l’enfortiment dels sectors estratègics de forma coordinada amb les accions que es realitzen en el marc del Consell de la FP de Reus i l’Estratègia de desenvolupament socioeconòmic i d’ocupació”.

Sobre el Clúster TIC Catalunya Sud

El  Clúster TIC Catalunya Sud té per objectiu reforçar la projecció i competitivitat del sector tecnològic a les comarques de Tarragona, així com l’atracció de projectes internacionals per situar el territori com un hub tecnològic de referència a Europa. Així mateix, el Clúster treballa per contribuir a l’impuls de l’activitat econòmica oferint solucions tecnològiques a tots els sectors. Actualment el TIC Sud està format per una vuitantena d’empreses i institucions que agrupen 16.000 professionals. Les empreses associades generen una facturació de 1.500 MEUR.