Mas Carandell organitza un taller de Contractació administrativa pública adreçat a empreses i professionals

09/05/2023

Els pròxims dies 15 i 17 de maig, l'IMFE Mas Carandell organitza a les seves instal·lacions un taller de contractació administrativa pública,  adreçat a empreses i professionals perquè coneguin directament els procediments i eines per oferir bens i serveis a les entitats del sector públic. Es donarà a conèixer el règim jurídic aplicable, el funcionament del perfil del contractant i formes d'afrontar les dificultats que puguin sorgir en la relació administrativa de proveïdors entre empreses i Administració.

L'acció formativa anirà a càrrec de l'advocada en exercici de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Tarragona, Alina Buiciuc, especialitzada en Dret local i contractació pública, amb experiència destacada en assessorament jurídic de diverses corporacions municipals de les comarques, entitats públiques, institucions i empreses privades.

El taller, sense cost per a les empreses, serà impartit en dues sessions, el dilluns 15 i el dimecres 17, de 16 a 18 hores. A la primera de caràcter teòric, s'hi desenvoluparan temes com ara els tipus de contracte segons objecte, el procediment de contractació, la inscripció al registre de licitadors, l'anàlisi dels plecs, etc. Mentre que la segona sessió tindrà un contingut més pràctic, i s'elaborarà una simulació de cas amb tots els passos a seguir per presentar-se a una licitació.

Mas Carandell considera imprescindible oferir a les empreses les eines  sobre com procedir per presentar-se a contractes i licitacions del sector públic, per tal de potenciar la seva competitivitat, i alhora promoure la compra pública responsable. Per participar al taller de Contractació pública només cal inscriure's prèviament aquí.

Aquesta és una acció de l’Estratègia de desenvolupament socioeconòmic i d’ocupació de Reus, de suport a les PIME i professionals. Està organitzada pel programa Agents d’ocupació i desenvolupament local (AODL) de l’IMFE Mas Carandell, que és acció subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, i cofinançada pel Ministerio de Trabajo y Economía Social - Servei Públic d'Ocupació Estatal, en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.