Nova sessió de treball del Consell FP Reus a les instal·lacions de Mas Carandell

20/07/2023

Ahir dijous, 19 de juliol, va tenir lloc una sessió de treball del Consell FP Reus a les instal·lacions de Mas Carandell.

Carles Prats Alonso, regidor d’Empresa, Formació i Ocupació de l’Ajuntament de Reus i Pilar López Bastida, regidora d’Educació i Ciutadania de l’Ajuntament de Reus van donar la benvinguda a les persones assistents, en aquesta primera reunió del Consell FP del nou mandat municipal.

Després de l’estiu el Ple de l’Ajuntament de Reus nomenarà formalment els membres del Consell FP Reus, així com la presidència i vicepresidència. Formen part d’aquest Consell FP Reus els representants dels agents socials i econòmics, dels centres de formació professionalitzadora, gremis, associacions professionals i empreses, i grups polítics amb representació municipal.

A la sessió d’ahir es van operativitzar les accions proposades en la sessió del passat 10 de maig en relació amb coordinar els recursos existents, amb l’objectiu de tenir informació global de les necessitats de talent i qualificació de les empreses del territori i poder-les fer arribar a les persones treballadores i estudiants. L’objectiu a mig termini és també la relació des del territori amb els Consells sectorials FPCAT constituïts recentment.

El Consell de la Formació Professional de Reus és l’òrgan de desplegament del Sistema FPCAT en l’àmbit local, fruit del desplegament de la nova Formació professional. El sistema FPCAT té tres grans àmbits: 

  • Informació i orientació, 

  • Formació professional (del sistema educatiu i formació professional per a l’ocupació) i 

  • Acreditació de competències professionals.

El detall del desplegament d’aquest sistema tan complex el va presentar el 14 de juny, en una sessió específica per al Consell FP Reus, a càrrec de Fabian Mohedano, president de l’Agència FPCAT.