Presentació d'un documental sobre el Senegal fet per alumnes de la Casa d'Oficis de Creació i Producció Audiovisual de Mas Carandell

17/10/2023

Alumnes de l'escola Eduard Toda i del Col·legi Sant Josep han assistit aquest dimarts, 17 d'octubre a la sala d'actes del Centre de Lectura a la presentació del documental "El viatge del petit Toubab" elaborat per alumnes de la Casa d'Oficis de Creació i Producció Audiovisual de Mas Carandell.

Es tracta d’un acte organitzat per l'àmbit de Solidaritat i Cooperació de Benestar Social de la Regidoria de Serveis a les Persones i Drets Socials i per l'entitat La Veu entre Cultures, que forma part del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional, amb la col·laboració del Centre de Lectura. L’audiovisual ha estat gravat a les escoles Eduard Toda i Marià Fortuny i a l'Institut Josep Tapiró. L'objectiu és treballar els valors del respecte, la tolerància, la multiculturalitat, l'educació i la música amb l'alumnat més petit.

El documental es basa en el conte "El petit Toubab viatja al país de la Teranga", que té com a protagonista el petit Toubab, un nen de mare senegalesa i pare català, que ens mostra la cultura de la seva mare. En concret, ens narra la història del seu primer viatge al país de la Teranga, alhora que ens descobreix que Toubab s'utilitza al Senegal per nomenar una persona europea, "persona blanca/un blanc", i l'hospitalitat, un tret diferencial que defineix els senegalesos i un valor fonamental de la seva cultura. Una història adient per treballar la diversitat cultural del nostre país de la mà de l'autor del conte, el músic reusenc El Toubab, alter ego de Jaume Blanc, i del músic senegalès Rawan Diallo.