Reus Espais Vius es dona a conèixer als agents socioeconòmics del territori a través de la xarxa Cessetània

27/10/2023

L'IMFE Mas Carandell ha acollit aquest divendres, 27 d’octubre, el segon Esmorzar de Territori adreçat al personal directiu i tècnic de desenvolupament local, ocupació, emprenedoria i promoció econòmica d'ens locals.

El projecte Esmorzars de Territori s’emmarca dins de la Cessetània, la xarxa que promou la col·laboració conjunta i el treball en xarxa d'agents socioeconòmics de l’àmbit de l'ocupació i el desenvolupament local del Camp de Tarragona.

Aquesta és una ruta que permet descobrir 4 projectes d'èxit d'aquesta Xarxa. La primera trobada es va celebrar el 29 de setembre al Viver de Celleristes de la Conca de Barberà, gestionat per Concactiva.

La segona parada ha estat avui al projecte Reus Espais Vius, impulsat per la Regidoria d'Empresa, Formació i Ocupació de l'Ajuntament de Reus, on una trentena de tècniques han conegut in situ com va néixer el projecte de dinamització comercial Reus Espais Vius, qui l'impulsa, com funciona i les seves projeccions de futur. Reus Espais Vius és un projecte de ciutat que contribueix a la revitalització estratègica del comerç, incidint de forma específica a aportar solucions a aquelles zones de la ciutat que tenen un major nombre de locals buits. Seguidament, s’ha ofert un esmorzar i l’acte ha finalitzat amb la visita a alguns dels comerços locals adherits ubicats als ravals Robuster i Sant Pere.

Des de l'any 2017 Mas Carandell, és catalitzador d'oportunitats per un desenvolupament local integral i intel·ligent en l'àmbit de l'ocupació a Reus i al territori i participa activament al grup motor de la Cessetània, promovent activitats com aquesta que posen en valor les bones pràctiques que es fan a la ciutat i al territori.

Després d'aquest segon Esmorzar de Territori, l'activitat de la Cessetània segueix. A finals de novembre se celebrarà el 3r Esmorzar de Territori i es visitarà el Projecte de la Comunitat Energètica d'IDETSA.

Paral·lelament a aquest acte, s'està organitzant la jornada anual "Present i futur al territori de la Cessetània: treball i qualificació professional", que tindrà lloc el pròxim 9 de novembre al Castell de Falset.